Varukorg

Summa
0 kr
Varav moms
0 kr

Snabbsök däck/fälg via regnrSnabbsök däck via dimension

205 / 55 R16

Vinterdäck - med eller utan fälg

Den svenska vintern är krävande och fordrar därför vinterdäck utöver det vanliga. Idag behöver du inte ge dig ut i vinterkylan och leta för att få tag i rätt vinterdäck, utan tack vare oss på Masterwheels hittar du dem bara ett par klick bort. Kika in vårt sortiment av vinterdäck med eller utan fälg och hitta rätt däck till din bil.

Vilka vinterdäck ska man välja?  Här är några punkter som kan vara bra att tänka på när man väljer mellan dubbdäck och friktionsdäck.

 

Var i Sverige bor jag?

Sverige är som bekant ett avlångt land, klimatet skiljer sig avsevärt mellan Kiruna i norr och Trelleborg i söder. I Trelleborg är februari årets kallaste månad med en medeltemperatur på +1,2°C medan januari i Kiruna har en medeltemperatur på -13,4°C. Det säger sig självt att även vinterväglaget således i betydande utsträckning kommer att skilja sig mellan dessa två orter. Medan Trelleborgs vägar kommer att hålla sig bara under större delen av vintern, har Kiruna cirka ett halvår med frusna vägar. I södra Sverige finns också ett högre antal stora leder och motorvägar som saltas och därmed till stor del håller sig isfria, medan det i Norrland finns många små vägar med sämre underhåll. Således fungerar friktionsdäck bättre i södra Sverige medan det kan vara en bra idé att välja dubbdäck i Norrland.

 

Vilken typ av vägar kör jag mest på?

Oberoende om du bor i norra eller södra Sverige kan det skilja sig vilken typ av vägar du kör mest på. Om du bor i stan och huvudsakligen kör till och från arbetet som ligger i samma stad, eller främst kör motorvägar och större leder som är saltade fungerar friktionsdäck ofta alldeles utmärkt. Du måste bara tänka på att om du kör på mindre vägar att du kör mer försiktigt och håller ner hastigheten eftersom risken att halka är större. Om du framför allt kör på små, sämre underhållna vägar kan dubbdäck vara ett bättre val. Dubbdäcken ger ett bättre grepp på isiga vägar.

 

Vilken typ av bil kör jag?

Även detta spelar in när du ska avgöra vilken typ av däck du ska välja. Friktionsdäck fungerar oftast bättre på en tung eller fyrhjulsdriven bil medan om du har en lätt tvåhjulsdriven bil, kan dubbdäck vara ett bättre alternativ.

Välj underkategori/typ ovan, förfina sedan din sökning med hjälp av sökvalen nedan

SökfältVinterdäck online

Enligt svensk lag måste du använda vinterdäck mellan den 1 december och 31 mars om vinterväglag råder. Eftersom vädret kan vara oförutsägbart är det bra om du är förberedd både tidigare och senare än så. Var därför ute i god tid och scrolla redan idag igenom vårt breda och högkvalitativa utbud av vinterdäck med eller utan fälg. Om du bara behöver komplettera med ett eller två däck inför vintern har vi generösa styckpriser på vinterdäck med fälg och utan – vad du väljer är helt upp till dig, vi ser till att priserna är lika bra oavsett ditt val. Vi erbjuder ett gediget sortiment av vinterdäck från kvalitetstillverkare.

Vi erbjuder inte bara ett av de största utbuden, utan också ett av de säkraste sätten att handla på. Våra produkter levereras med hjälp av DHL och när du betalar använder vi oss av 3D Secure, ett säkerhetssystem använt världen över som erbjuder så säkra transaktioner som möjligt. Att köpa vinterdäck online är alltså inte bara ett av de smidigaste sätten att handla på, utan även ett av de säkraste. Vi har vinterdäck både till din personbil och till lastbilen  och sätter en stolthet i att vara en av Europas bästa webbutiker för däck och fälgar. Vi erbjuder dessutom 14 dagars öppet köp och upp till ett års garanti!

Se till att köra tryggt i vinter genom att låta oss hjälpa dig att hitta de bästa vinterdäcken för ditt fordon. Efter ett par enkla klick är allt du behöver göra att luta dig tillbaka och vänta in dina nya vinterdäck.