Varukorg

Summa
0 kr
Varav moms
0 kr

Snabbsök däck/fälg via regnrSnabbsök däck via dimension

205 / 55 R16

Friktionsdäck

För att hjälpa dig att välja rätt i djungeln av friktionsdäck så har vi på Masterwheels tagit fram ett enkelt sätt att söka fram exakt det du behöver till din bil. Använd dig av vår smarta hemsida för att beställa hem friktionsdäck till ditt fordon inför vintern!

Friktionsdäck har likt dubbdäck ett grövre mönster än sommardäck men saknar metalldubbar. Det är således endast mönstret som gör att du inte halkar. Friktionsdäck är oftast något billigare än dubbdäck. Ska du köra på svenska vägar är ett nordiskt friktionsdäck att föredra framför ett EU-friktionsdäck, då de senare är mer anpassade för att köra på till exempel Autobahn och liknande höghastighetsvägar.

Du får köra friktionsdäck året runt, även om det inte är att rekommendera.

SökfältKöpa friktionsdäck online

Att slösa tid, energi och pengar på att ta sig mellan olika däckleverantörer är förbi – tack vare internet kan du nu beställa hem det du behöver på nolltid till mycket lägre priser. När det blir dags att köpa hem ett eller ett par friktionsdäck täcker vi alla dina önskemål och behov. Att köra med friktionsdäck har en mängd fördelar och är ibland det enda alternativet på platser där dubbdäck är förbjudna. Särskilt i Sveriges södra delar kan friktionsdäcken vara det bästa alternativet då väderförhållandena liknar övriga Europas mer än Sveriges.

Friktionsdäcken följer inte helt samma regler som dubbdäcken gör, vilket betyder att de kan innebära en mycket säkrare körning under plötsliga väderförändringar. För att genomföra ett snabbt, effektivt och billigt köp av friktionsdäck behöver du inte besöka några fysiska butiker. Köp istället friktionsdäck av absolut högsta kvalitet till marknadens lägsta priser online hos oss.

Vi på Masterwheels erbjuder ett av de största däcksortimenten i Sverige, om inte i Europa, vilket betyder att du kommer att hitta dina rätt friktionsdäck för din bil genom ett par klick. Allt du behöver tänka på är att beställa hem rätt mått och välja betalningsmetod! Du väljer dessutom helt fritt antalet däck du vill köpa och kan ta del av förmånliga paketpriser och generösa styckpriser på friktionsdäck. Vi leverera även kompletta packet däck och fälgar monterat och klart, bara att sätta på bilen. Vi erbjuder såväl företagare som privatpersoner att betala på faktura om så önskas, annars går det självklart lika bra att betala via avbetalning eller kort.

Gör ditt livs enklaste däckköp och klicka hem dina nya friktionsdäck hos oss på Masterwheels!